Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ερχεται από τον Μάιο η «Κάρτα του Μετανάστη»

Θα έχει τη μορφή πιστωτικής και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων
«E» 16/2
Την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στις υπηρεσίες μετανάστευσης, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εφαρμογή της «Κάρτας του Μετανάστη», περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης. Η έκδοση της «Κάρτας του Μετανάστη» προβλέπεται να ξεκινήσει από τις 20 Μαΐου και θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης
Σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών (στίκερ) που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων.
Παράλληλα προβλέπεται η μετατροπή των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις σε υπηρεσίες «μίας στάσης», δηλαδή σε υπηρεσίες όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής.
Στις 62 νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια θα γίνεται και η συλλογή των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της «Κάρτας του Μετανάστη». Στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» δημιουργούνται και τα Συμβούλια Ενταξης Μεταναστών στους δήμους, που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου