Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΠΡΟΣ    Σωματεία  μέλη
ΘΕΜΑ   Απεργιακές κινητοποιήσεις  6 και 7-11-2012

Συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά η κυβερνητική τρόικα με εντολή της ευρωπαϊκής ένωσης και με αφορμή την κρίση, στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας», εξαπολύει φόρο- επιδρομή σε βάρος μας.
Είναι ξεκάθαρος πλέον ο στόχος:
βάζει λουκέτο στους μικρούς ΕΒΕ προκειμένου να ανοίξει το δρόμο στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μπροστά σε αυτό το στόχο αδιαφορεί για την αδυναμία που έχουμε στο να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας.
Διαλύει το ασφαλιστικό μας σύστημα
Καταργεί στην ουσία την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη
Διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την ανεργία να καλπάζει, στήνει εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και μισθούς πείνας  με αποτέλεσμα να έχει στραγγίξει η αγορά για τα μικρομάγαζα. Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτερες ΑΕ συνεχίζουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους και τους δίνονται επιπλέον φοροελαφρύνσεις. Κάθε ευρώ που χαρίζεται σε αυτούς θα αφαιρεθεί σήμερα και στη συνέχεια από εμάς.


Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά...
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δεν αφορά εμάς αλλά το μεγάλο κεφάλαιο, αντίθετα περνά πάνω από τα πτώματα αυταπασχολούμενων και εργαζομένων.
Αν δεν τους σταματήσουμε τελειώσαμε.
Τρίτη 6-11  κλείνουμε τα μαγαζιά μας μετέχουμε στις κατά τόπους κινητοποιήσεις
Τετάρτη 7-11 όλοι το απόγευμα στο Σύνταγμα ( ημέρα ψήφισης των μέτρων ) για να μην περάσουν.
Η οργανωμένη δράση μας, η ενίσχυση των σωματείων, η κατά τόπους οργανωμένη αντίδραση προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου