Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΦ 2012


Η τρικομματική κυβέρνηση σε πλήρη  και αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και την Τρόικα επέβαλλαν με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίσανε στις 7 του Νοέμβρη, νέα αντεργατικά και σκληρότερα μέτρα, που αποτελούνε σφαγείο για κάθε  αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρό έμπορο, αυτοκινητιστή  εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το κεφάλαιο προκειμένου να βγάλει περισσότερα κέρδη, ακόμα και μέσα στην κρίση, δεν έχει κανένα έλεος απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους, στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Η ίδια πολιτική υλοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η τρικομματική κυβέρνηση με την ψήφιση και  του κρατικού προϋπολογισμού συμπλήρωσε τα νέα μέτρα και ολοκλήρωσε τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων αυτοαπασχολούμενων εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων. Όλα τα μέτρα  της κυβέρνησης υπηρετούν έναν και μόνο σκοπό.

Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων και τη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων .

Η βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων δεν  πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Απέναντι στο αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης – μονοπωλίων, να αντιτάξουμε τη λαϊκή συμμαχία και την αγωνιστική δράση μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει .

Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα, είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα. Με απλά λόγια η εφαρμογή αυτών των μέτρων για τους μικρούς, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ συνεπάγεται περισσότερα λουκέτα, αφανισμός των μικρομεσαίων.

Εμείς οι αντιπρόσωποι των ενώσεων - μελών της ΠΟΦ που συμμετέχουμε στην τακτική Γενική Συνέλευση  δηλώνουμε ότι:

Κανένα από τα παραπάνω μέτρα δεν θα αφήσουμε να υλοποιηθεί όσο περνάει από το χέρι μας. Είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε και καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους  σε κοινή πάλη και ανυπακοή  με τους εργαζόμενους  απέναντι σε αυτά.

Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις  και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Απαιτούμε την ψήφιση, από την Ελληνική Βουλή, της πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε που κατατέθηκε στις 12-07-2012 για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Καλούμε όλα τις ενώσεις- μέλη της Ομοσπονδίας μας να εγκρίνουν παρόμοια ψηφίσματα.

Καλούμε όλο το λαό να αντισταθεί σε όλα αυτά που τον εξαθλιώνουν και καταστρέφουν τη ζωή του, αλλά και αυτή των παιδιών του.

Το παρόν ψήφισμα να γίνει όπλο στα χέρια όλων των σωματείων, ενώσεων, της ΠΟΦ.

Το παρόν να δημοσιευτεί, να σταλεί στην Ελληνική Βουλή και στα κόμματα.


Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων
ΑΘΗΝΑ 09/12/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου