Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Φ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Φ.



ΑΘΗΝΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018


Στη σημερινή συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου παρευρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΦ Διαμαντόπουλος Σπύρος και ο Γεν. Γραμματέας Ανδρεόπουλος Ανδρέας, και από την ΣΕΚΑΦ ο Πρόεδρος Μαρνελάκης Γιώργος και ο Αντ/ος Τάγκαλος Κωνσταντίνος.

Μας ανακοινώθηκε ότι στο Υπουργείο υπάρχει σαφής κατεύθυνση ώστε η λήψη των φωτογραφιών να μην γίνεται από τους Επαγγελματίες Φωτογράφους. Επικαλούνται λόγους ασφαλείας και οικονομικό κόστος.

Η ΠΟΦ, συνεπικουρούμενη από ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΚΑΦ, αντέκρουσε τα επιχειρήματα της ασφάλειας τονίζοντας ότι το ασφαλέστερο δημόσιο έγγραφο, το Διαβατήριο, έχει φωτογραφία από τους Φωτογράφους.

Επίσης, αντέκρουσε και το επιχείρημα του κόστους εξηγώντας ότι φεύγοντας η φωτογραφία από τους φωτογράφους θα χαθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν ξανά οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση της μονοπώλησης ενός ακόμη τμήματος της οικονομίας, όσο και την εισροή χρήματος για την αποπληρωμή των μνημονίων. Θέτουμε μπροστά στις ευθύνες τους το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Η ΠΟΦ αποφάσισε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να ενημερώσει το κοινό και να ανατρέψει μια τέτοια εξέλιξη η οποία θα είναι καταστροφική για τον κλάδο.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Διαμαντόπουλος Σπύρος         Ανδρεόπουλος Ανδρέας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου